Protected by Copyscape DMCA Copyright Detector

joi, 12 iunie 2014

Suntem produsul societății sau societatea e produsul ideilor noastre?

   
Oameni lucizi și în cunoștiinta de cauză observă anumite schimbări în societatea actuală, schimbări care nu îmbunătățesc nivelul de trăi al oamenilor. Tot mai multe țări tind spre un sistem totalitar în timp ce aplaudă democrația, corporațiile acaparează tot mai multe resurse, statele își pierd suveranitatea în față organizațiilor precum FMI, NATO, UE, tehnologiile fiabile și ecologice sunt ascunse, mână de lucru este tot mai prost plătită și înlocuită în mare parte cu mașini. Societatea actuală e bazată pe concurență, de cele mai multe ori o concurență agresivă. Scopul nu este de a găsi o soluție fiabilă ci de a-l depăși pe celălalt. Am uitat conceptele de bază, îndeplinirea oricărui scop fiind proporțională cu câștigurile aferente acestuia. Oamenii ar trebui să-și canalizeze energia spre beneficiul semenilor.

    Deși majoritatea oamenilor observă acest lucru, puțini sunt cei care cred că este ceva nociv, ceva dinadins îndreptat împotriva noastră ca ființe umane. Ne complacem în situație și, dacă nu plângem pe umărul cuiva, ne plângem pe rețele de socializare, vorbim foarte mult dar nu facem nimic. Așteptăm... așteptarea face parte din plan. Ce ați făcut voi în ultima vreme pentru a vă schimba viața? Ce ați făcut pentru a schimba viața celor din jur ? Ați așteptat că guvernul să vă rezove problemele; guvernul nu rezolvă probleme, el le crează pentru a beneficia de pe urma lor. Ați așteptat ca soțul/soția să se schimbe în persoana în care doriți voi; oamenii ar trebui iubiți și apreciați așa cum sunt și nu schimbați după nevoile noastre. Ați așteptat ca șeful să vă recunoască meritele; trebuie să demonstrați că sunteți capabili fără să concurați cu colegii, iar dacă superiorii nu observă asta căutați o altă firmă care apreciază asta. Ați așteptat iubirea vieții, în loc să mergeți să o căutați și să vă creați lumea în care vreți să trăiți. Ați așteptat că toate să se rezolve de la sine și, dacă se poate, cât mai curând; problemele se rezolvă dacă toată lumea pune umărul și creierul la contribuție. Ați așteptat un semn din cer; puteți privi mult și bine, poate veți observa un avion rătăcit și vă veți lăuda că ați văzut un OZN. Ați așteptat un mântuitor; dacă țin bine minte, ultimul pe care oamenii îl consideră mântuitor a zis să vă rezolvați singuri problemele. Ați așteptat... totul.
De ce? Cine să va rezolve problemele ? De ce nepăsarea asta ? Aţi reţinut doar ceea ce va convine din tot ceea ce a trecut prin faţă ochilor voştri. Aţi memorat doar ceea v-a fost spus să memoraţi - "capul plecat sabia nu-l tăie"... nimeni nu pomeneşte nimic de următorul vers "dar cu umilinţă lantu-l înconvoaie". Asta vreţi să fiţi ? Scavi ? Înseamnă că va meritaţi soarta. V-aţi închis într-o colivie sperând că veţi scăpa de probleme, aşteptând ziua de mâine, sperând că lucrurile să se schimbe de la sine. NU SE SCHIMBĂ DACĂ NU FACEŢI NIMIC !!! Nimeni nu va ajută ! Nimeni nu vă vrea binele ! Nimeni nu vrea să fiţi independenţi, deştepţi, educaţi, rebeli împotrivă unui sistem autoritar. 

    Aşteptaţi alegerile pentru a vă schimba stăpânii, în loc să căutaţi lideri printre voi. Sistemul asta-şi doreşte - să nu cumva să încerci doar să te gândeşti că ai putea ajunge acolo. Ei vor să-ţi creeze impresia că doar anumite persoane pot conduce. V-au băgat în faţă lături şi le-aţi luat drept desert. Un adevărat lider nu conduce, el vine cu idei şi le pune în practică înainte de a fi ales lider. El nu-şi doreşte să conducă ci să impulsioneze gloata pentru a face ceea ce e corect. Dar voi nu vreţi un lider, voi vreţi conducători. Vă place să fiţi conduşi cu o mână de fier. Să vi se spună ce şi cum să faceţi, pentru că nu vă duce capul să faceţi singuri. Va place să fiţi verificaţi, va place să ştiţi că acolo sus e cineva care trebuie să aibă grijă de voi şi de familia voastră. Sunteţi patetici, nişte sclavi modernizaţi, bătuţi nu cu biciul ci cu cardul bancar.

   Trăiţi şi munciţi pentru a evada o dată pe an într-o vacanţă. Mulţi nu v-o permiteţi, dar mergeţi. De ce ? Pentru că aşa face toată lumea. Băncile trebuie să trăiască de pe spinarea proştilor, şi o fac. Chiar mai bine decât vă închipuiţi voi. Mergeţi pe o plajă şi staţi la soare două săptămâni, întorcăndu-vă de pe o parte pe alta, ca mititeii pe grătar. După ce vă ardeţi bine mergeţi şi băgaţi ceva chimicale în organism, alături de o porţie de "cultură junk TV" pentru creier. La sfârşitul celor două săptămâni vă simţiţi împliniţi ? Vă simţit că asta e ceea ce v-aţi fi dorit de un an de zile ? Apoi veniţi şi povetiţi "ce frumos a fost" şi "ce bine v-aţi distrat" întorcăndu-vă la vieţile vostre jalnice, aplecând capul şi purtând povara lanţului toată viaţă. Copiii vă întreabă - de ce? Şi ce le răspundeţi ? Asta-i viaţa !

   Închpuiti-vă lumea peste cincizeci de ani. Oare vreţi ca odraslele vostre să trăiască în acea lume ? Vreţi ca libertatea de exprimare să le fie îngrădită mult mai rău ca în sistemele de tip comunist sau fascist, sau le doriţi o lume în care bucuriile vieţii să le fie la îndemână şi să se bucure de viaţă pe care noi nu am apucat să o prindem ? Învăţam la şcoală cum strămoşii noştrii au luptat pentru ca noi să fim liberia¦ dacă ar trăi acum oare ei ar fi madri de voi ? oare nu vă vor spune că v-aţi înmuiat şi aţi devenit parte din acel sistem ce ei l-au învins cu preţul vieţii ? Vreţi ca nepoţii voştrii să va condamne că aţi lăsat aşa ceva să se întâmple sau vreţi să fiţi amintiţi în povestiri despre eroii care au luptat pentru că ei să poată trăi liber şi neînfricaţi ?
 Răspunsul e simplu, toate întrebările au un singur subiect comun, faptele tale prezente modelează perfect viitorul copiilor şi nepoţilor voştri. Dacă ne-am sincroniza şi am realiza pericolul ce ne pândeşte, am acţiona şi am preveni un mare atentat ce se pregăteşte sub nasul nostru, un atentat care este deja în pregătire, şi dacă nu eşti prea ocupat cu vieţile mondene ale unor actori plătiţi, îl poţi vedea peste tot în jurul tău. Ce putem face ? E simplu, trebuie să fim schimbarea pe care o vrem de la semenii noştrii. E un bun început, după asta toate vin de la sine. Chiar dacă societatea ne-a modelat modul de gândire, sunt sigur că noi putem schimba această societate bolnavă ! 
 

   Dacă până acum ignoranţa a fost cuvântul de ordine, dacă realitatea înconjurătoare a fost o simplă ştire la TV pentru voi, este momentul să deschideţi ochii, să nu vă mai lăsaţi duşi de val, manipulaţi şi înrobiţi. Trebuie să aveţi curajul să faceţi ce trebuie atunci când ceilalţi dau bir cu fugiţii! Nu renunţaţi atât de uşor ! Nu fiţi indiferenţi ! Luaţi atitudine şi spuneţi NU !

Un comentariu:

  1. Foarte frumos spus.Articolul este exceptional dar ultima propozitie strica tot.Criticile pot fii constructive!Luati atitudine si spuneti NU,cred ca darama toate credintele in schimbare.Daca consideri ca este un atac nu publica comentariul.Succes in continuare,imi place cum pui problema.

    RăspundețiȘtergere